Europos kalbų diena Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje rugsėjo 26 d. buvo netradicinio ugdymo diena. Mokiniai šią dieną savo veiklas skyrė  Europos kalboms. Iš pat ankstyvo ryto į mokyklą skubančius mokinius, mokytojus ir svečius  foje pasitiko Europos  šalių muzika. Mokiniai pamokų metu analizavo Europos ir pasaulio žemėlapius, diskutavo apie kalbų mokymosi svarbą. Dirbdami grupėse, rengė plakatus apie Europos šalis ir jų kalbas.

Aktų salėje susirinkusius pradinių klasių ir priešmokyklinių grupių mokinius pasveikino „English club“ būrelio nariai. Kiekviena klasė pristatė paruoštus plakatus: mokiniai sveikinosi, skaičiavo, dainavo Europos kalbomis. Lietuvių liaudies šokių būrelio mokiniai pakvietė kalbėtis šokio kalba.

6 klasių mokinių komandos palaikomos sirgalių išbandė jėgas viktorinoje. Komandos pristatė įvairias Europos šalis – tai buvo klasių namų darbas. Mokiniai turėjo atspėti Europos šalių vėliavas, atpažinti įžymias vietas Europoje, išgirdus dainos ištrauką, atspėti, kas ją dainuoja, išspręsti kryžiažodį, atsakyti į klausimus. Sirgaliai minė mįsles, taip pelnydami taškus savo komandoms. Daugiausiai taškų surinko ir pirmą vietą užėmė 6a klasės mokinių komanda, antroji buvo – 6b klasės mokinių komanda, trečioji buvo – 6c klasės mokinių komanda.

Šią dieną mokiniai praplėtė savo žinias apie Europos kalbas, išreiškė savo nuomonę, kad kalbų mokytis svarbu mokykloje ir už jos ribų.

                                                                                   D. Šatienė, V. Bičinskienė, R. Ustilienė