Vaikų vasaros poilsio stovykla ,,Skrendu į vasarą“

 

                      Pasibaigus mokslo metams, birželio 8 – 12 dienomis, ,,Ąžuolo“ progimnazija vėl prisipildė smagaus vaikų juoko ir šurmulio! Į mokyklą sugrįžo vaikų vasaros poilsio stovykla ,,Skrendu į vasarą“. Jos organizatorės: R. Lyberienė, V. Skaisgirienė ir R. Zykuvienė pasirūpino, kad mažiesiems netrūktų pramogų.

                      Visą savaitę mokiniai turiningai, įdomiai, linksmai bei aktyviai leido laiką. Stovyklautojai šiais metais susiskirstė į tris „Saulyčių“, „Vaivorykščių“ ir „Žaibų“ komandas, kūrė savo šūkius bei emblemas, o po nuotaikingos stovyklos atidarymo – prasidėjo pažintinės-edukacinės veiklos. Užsiėmimai vyko mokyklos erdvėse, lankėmės Justino Marcinkevičiaus bibliotekos vaikų skyriuje, žaidėme ir sportavome naujose miesto vaikų žaidimų erdvėse. Taip pat mokiniai vyko į Raudondvario dvarą bei turiningai laiką praleido Tado Ivanausko muziejuje.

                      Stovyklautojai sulaukė ir svečių! Visuomenės sveikatos specialistė V. Lazauskienė mokinius supažindino su sveikos mitybos taisyklėmis bei papasakojo apie rytinės košės naudą. Su bendruomenės pareigūne I. Raškevičiene stovyklautojai pasikartojo, gal ir kiek užmirštas, saugaus eismo taisykles. Mokyklos psichologė S. Grigalevičienė mokė vaikus pažinti savo jausmus, patarė kaip susitvardyti netikėtose situacijose ir valdyti savo emocijas.

                      Prie stovyklos komandos prisijungė ir progimnazijos mokytojos. Mokytoja D. Mikulevičienė mokė, kaip taisyklingai dirbti su moliu ir susikurti sau gražių suvenyrų. Su mokytoja J. Simonaityte, naudodamiesi išmaniosiomis technologijomis, mokiniai dalyvavo viktorinoje, sprendė kryžiažodžius.

                      Paskutinę stovyklos dieną aktyviai judėjome sportinėse varžybose, gražinome mokyklos kiemelį – nuspalvinome jį pačiomis gražiausiomis spalvomis. Greitai prabėgo savaitė! Ji buvo turininga ir aktyvi. Stovyklos uždarymo metu mokiniai dalijosi savo įspūdžiais, linkėjo vieni kitiems geros vasaros ir smagių atostogų.

Stovyklos organizatorės: R. Lyberienė, V. Skaisgirienė, R. Zykuvienė