Antrų klasių mokiniai paminėjo Pasaulinę pelkių dieną

          Ar žinojote, kad vasario 2-oji – Pasaulinė pelkių diena, skirta Ramsaro konvencijai paminėti? O 2b ir 2d klasių mokiniai tai jau žino! Ramsaro konvencija – tai tarptautinė sutartis, kurios tikslas yra išsaugoti svarbiausias žemės šlapynes (pelkes, ežerynus, upių deltas, lagūnas ir kt.), kurios yra svarbios retų augalų ir gyvūnų buveinės bei daro didelę įtaką vietovės ekosistemai, klimatui, gyvenamosioms sąlygoms.

         Žingeidūs antrokai išgirdo ir sužinojo ne tik apie šią konvenciją – nuotolinius edukacinius užsiėmimus vedusi Nemuno kilpų regioninio parko direkcijos specialistė Viktorija Strampickaitė mokiniams papasakojo apie pelkių susidarymą, jų rūšis (žemapelkės ir aukštapelkės), tose vietovėse klestinčią augmeniją bei gyvūniją. Be to, mokiniai galėjo ne tik išgirsti, kaip skamba pelkėje gyvenančių paukščių balsai, bet ir sužinoti, kaip dar yra vadinamos pelkės, kokius posakius apie pelkes vartojame ir šiandien.

       Pamokos vadovė antrokus sudomino ne tik informatyviu ir žaismingu pasakojimu. Kartu su ja mokiniai diskutavo, dalinosi savo patirtimis ir žiniomis apie pelkes. Peržiūrėjus animacinį filmuką, mokiniai namuose iš pasirinktų priemonių kūrė darbelį „Švyliai“, o pavasariop kartu su Viktorija sutarė pasivaikščioti Velniabliūdžio pelkės pažintiniu taku.

 Antrokų mokytojos Rima Lyberienė ir Vaida Skaisgirienė