Naujas profilaktinio testavimo būdas – savikontrolės tyrimai

Progimnazija nuo gegužės 10 d. įsigaliojus LR sveikatos apsaugos ministro valstybės lygio ekstremalios situacijos valstybės operacijų vadovo sprendimui  Nr. V-1021 „Dėl pavedimo organizuoti, koordinuoti ir vykdyti savikontrolę greitaisiais antigeno testais ugdymo įstaigose“ pasirenka naują profilaktinio testavimo būdą pradinukams – savikontrolės tyrimus. Tirtis savikontrolei skirtais greitaisiais antigenų testais, imant nosies landų ėminį galės patys mokiniai, prižiūrimi paskirtų atsakingų mokyklos darbuotojų. Šis metodas taip pat bus neprivalomas – tėvai galės pasirinkti, ar sutikti, kad jų vaikai profilaktiškai testuotųsi dalyvaudami savikontrolės tyrimuose.

Tikimės, kad savikontrolės tyrimai, kuriuose betarpiškai dalyvaus patys mokiniai, kels mažiau nerimo tiek vaikams, tiek ir jų tėveliams.

Kviečiame tėvelius susipažinti su paskelbtais teisės aktais, reglamentuojančiais naująjį testavimo būdą, atidžiai perskaityti Jums siūlomą pasirašyti sutikimo formą ir apsispręsti dėl savo vaikų kontaktinio ugdymo nuo gegužės 10 dienos, jiems dalyvaujant savikontrolės tyrimuose, kurie  bus organizuojami progimnazijoje kas 3-4 dienos.

Apsisprendusieji tėveliai popierinį sutikimo formos variantą pasirašymui gaus pirmadienį.

5-8 klasių mokiniai, atsižvelgus į šių klasių mokinių ir jų tėvų pageidavimus, taip pat Prienų savivaldybės rekomendaciją mokymąsi tęs nuotoliniu būdu.

Pridedami dokumentai ir teisės aktų nuorodos:

https://e-seimas.lrs.lt/portal/legalAct/lt/TAD/4d907bf1acfd11eba6328c92adabc234

Sutikimas dėl dalyvavimo savikontrolės tyrime