Bala nematė

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos penktų ir ketvirtų klasių mokiniai gegužės 14 dieną turėjo progą susitikti su visų kartų rašytoja Violeta Palčinskaite. Renginį vedė rašytojos knygas leidžiančios leidyklos „Tyto alba“ vadovė Lolita Varanavičienė. Susitikime klausėmės poetės eilėraščių, žaidėme žaidimus, ir uždavinėjome klausimus.

Violeta Palčinskaitė – dramaturgė, poetė ir rašytoja. Ji nuo mažumės mėgo dėlioti žodžius, taip pradėjo žaisti ir pirmą savo knygą išleido dar studijuodama universitete. Poetė turi humoro jausmą ir sako, kad gimtadienius švenčia kelis kartus į metus, o kai kuriais metais visai nešvenčia. Pasak rašytojos, jai tikras gimtadienis yra tada, kai išleidžia naują knygą. V. Palčinskaitė yra išleidusi maždaug 35 knygas ir jaučiasi 35-erių. Naujausia knyga – „Bala nematė“, kurioje eilėraščiais tampa patarlės. Dabar Violeta rašo knygą „Trolis Molis ir Čiurlionis“.

Susitikime labai patiko žaisti žaidimus, užbaigti patarlių pabaigas, klausytis labai įdomių eilėraščių. Labiausiai įsiminė eilėraščiai „Senas senas albumėlis“ ir „Ką pasėsi, tą ir pjausi“. Buvo įdomu klausytis poetės patarimų ir minčių. Pasak rašytojos – svajonės pildosi, jei labai labai to norėsi ir sieksi. „Jeigu galėčiau susitikti su savimi tokio amžiaus kaip jūs dabar, norėčiau pasakyti, kad visada, kas bebūtų, nenusimintum, ir, kad atsimintum, jog yra svajonė ir laimė“ – sakė V. Palčinskaitė.

Savo įspūdžiais dalijasi
Samanta Tarasevičiūtė 5c kl.
ir Ugnė Grigonytė 5c kl.

1