Prienų „Ąžuolo“ progimnazija įgyvendino Erasmus+ projekto komandų priėmimą Lietuvoje

 

Kovo 21- 25 dienomis Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje viešėjo svečiai iš Rumunijos, Ispanijos, Turkijos ir Portugalijos. Iš viso atvyko 23 žmonių komanda. Progimnazijos bendruomenė suorganizavo svečiams turiningą ir intensyvią savaitę. Pačią pirmąją dieną svečius pasitikome mokykloje. Muzikos mokytojos parengė pasveikinimo programą. Mergaitės grojo kanklėmis, dainavo dainas. Po pasirodymo visi turėjo galimybę išbandyti keramikos ir lipdymo subtilybes:  dekoravo sau šaukštelį, kuris buvo atiduotas jiems kaip dovana. Po sočių pietų miestelio kavinėje dalyviai klausėsi  VDU profesorės, sertifikuotos daktarės Airinos Volungevičienės praktinės paskaitos „Skaitmeninio identiteto kūrimas”. Visi mokėsi, kaip apsaugoti savo duomenis naudojantis socialiniais tinklais,  keitėsi informacija.

Antradienį svečiai taip pat praleido mokykloje. Pirmąją dienos dalį vaikai dirbo tarptautinėse komandose. Pažiūrėję trumpą Kevin Henkes  filmuką, kūrė kuo daugiau žodžių, iš žodžio CHRYSANTHEMUM raidžių kūrė savo vardo korteles ir klijavo vardų diagramą. Rašė padrąsinančias žinutes kenčiantiems nuo patyčių, klijavo bendrą plakatą.  Projekto dalyviai mokėsi vėlimo meno. Ant lininės medžiagos kiekvienas išsivėlė darbelį su projekto simboliais. Po darbų ir pietų delegacija pasivaikščiojo po mūsų kurortą Birštoną.

Trečiadienį svečiai praleido Alytuje, mieste, kuriame ir gyveno.  Grožėjosi  vietiniais parkais bei kita infrastruktūra. Etnografiniame Alytaus muziejuje svečiai stebėjo „Grikio kelią“, skanavo grikinio pyrago ir statė šiaudinius namelius. Smagioji dalis buvo vietiniame teatre, visi turėjo galimybę tapti prie aktoriais, vaidino įvairias situacijas.

Ketvirtadienį didžiulė projekto dalyvių komanda lankėsi laikinojoje sostinėje Kaune. Lėlių teatre žiūrėjome spektaklį „Kudlius ir miško broliai“. Aplankėme lėlių muziejų. Na, ir žinome pasivaikščiojome po Kauno širdį – Laisvės alėją. Grįžę į Prienus, surengėme atsisveikinimo vakarėlį. Šokome liaudiškus šokius, išsidalinome dalyvių sertifikatus, dovanas, suvalgėme projekto tortą.

Penktadienį vainikavo ekskursijos į Trakus ir Vilnių. Apsilankėme šokolado gamyklėlėje, dalyviai turėjo laimės patys pasigaminti įvairių saldumynų,  jų įsigyti su nuolaida. Kvalifikuota gidė papasakojo įdomią Vilniaus senamiesčio istoriją, susipažinome su  miesto architektūra.

Visą savaitę užsieniečius vaikus lydėjo 7a klasės mokiniai. Dalinosi savo patirtimis ir pomėgiais. Mokytojai diskutavo apie švietimo sistemas, dalinosi darbo metodais ir gerąja patirtimi. Visi projekto dalyviai Lietuvą paliko pilni įspūdžių ir gerų emocijų.