Tyrėjų diena

Nenumaldomai artėjančios vasaros atostogos  mokiniams kelia džiugesį. Vaikai, jau pavargę nuo pamokų, skaičiuoja dienas iki atostogų.
Birželio 20 d. vyko netradicinės pamokos, kurios pakvietė mokinius pasikartoti turimas žinias. Viktorinos  „Mokslo ženklų beieškant“ metu mokiniai atsakinėjo į pateiktus gamtos ir žmogaus, biologijos, fizikos, chemijos, istorijos ir geografijos klausimus.
Prisiminę ir įtvirtinę žinias, 5 – 8 klasių mokiniai skubėjo stebėti praktinės dalies, kurią vedė mokslo populiarinimo grupė N2. Šios „pamokos“ metu pamatė ir sužinojo, kaip veikia giroskopas, kokios dujos gali pakeisti balsą, kaip garuoja azotas, ką galima atlikti su suskystintu deguonimi ir pan. Mokiniams kėlė nuostabą  sprogimai, ugnies šou, vinies kalimas su sušalusiu bananu.
Renginio  metu mokiniai patys galėjo atlikti triukus, filmavo pasirodymus.  Taip smagu buvo stebėti vaikus, jų susidomėjimą, pasitenkinimo šūksnius, šypsena!. Jie buvo tokie nuoširdūs ir atviri! Tikiuos tokių pamokų dar bus ateityje ir daugiau.
Po renginio paklausinėjus mokinių ir mokytojų  apie šią dieną. Jie išsakė tokias mintis:
„Labai patiko, tik blogai, kad baigėsi“. Austėja 6b.
„Buvo labai faina ir smagu“.  Erikas 7a.
„Super!!!!”  Elinga ir Evelina 5a.
„Pasirodymas buvo nuostabus“.  Luka 8b.
„Buvo įdomu“.  Mantas ir Herkus 6c.
„Renginys labai įdomus ir vertas pamatyti. Tie, kurie nebuvo, daug prarado“.  Patrikas 7b
„Labai fainos pamokos“.  Dovydas  7a.
„Puikus ir labai įdomus renginys ir labai naudingas vaikams. Daugiau tokių renginių“.  Mokytoja  Vilija.
„Viskas buvo super“.  Mokytoja Lina.
Ačiū tiems, kurie prisidėjo organizuojant šią šventę.

Mokytoja Jurgita Bakienė