Ugnei Grigonytei, 6c kl. mokinei, paskirta mokytojos Irenos Balaikienės atminimo premija

Šie mokslo metai yra pirmieji, kada už pasiektus laimėjimus ir puikius rezultatus Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje premijuojami mokiniai ir mokytojai. Galimybė premijavimui atsirado progimnazijoje įsteigus buvusios Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Irenos Balaikienės atminimo premiją. Premiją įsteigė mokytojos dukros Daiva Stanislovaitienė ir Rūta Petkevičienė. Premijos fondas – 200 eurų. Premijos tikslas – įprasminti Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos metodininkės Irenos Balaikienės atminimą ir skatinti mokinius ir pedagogus aktyviai įsitraukti į lietuvių kalbos puoselėjimą.

Progimnazijoje parengti ir direktorės įsakymu patvirtinti premijos skyrimo nuostatai, kuriuose įteisinta premijos skyrimą svarstanti komisija ir premijos skyrimo  įforminimo tvarka.

Birželio 21 d. mokslo metų užbaigimo šventės metu mokytojos Irenos Balaikinės atminimo premija įteikta 6c klasės mokinei Ugnei Grigonytei.

Ugnė Grigonytė šiais mokslo metais Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurse rajoniniame etape užėmė I vietą, pateko į regioninį etapą ir jame iškovojo II-ąją vietą. Prienų rajono 5-8 kl. mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje užėmė II-ąją vietą. Apdovanota padėkos raštu už dalyvavimą Prienų kultūros ir laisvalaikio centro organizuotame  rašinio konkurse „Mano Prienai vakar, šiandien, rytoj“. Prienų rajono mokinių meninio skaitymo šventėje „Kelias, tiesa ir gyvenimas“ dvasine bei religine tematika už  ištraukų skaitymą ir deklamavimą iš Šventojo Rašto apdovanota padėka. Apdovanota mero padėkos raštu poeto J. Marcinkevičiaus kūrybos skaitymuose, skirtuose 92- osioms gimimo metinėms paminėti. Mokinė lietuvių kalbos dalyke turi aukščiausią metinį įvertinimą  – puikiai. Ugnė be galo aktyvi ir kūrybinga lietuvių kalbos  ir literatūros pamokose, skaitanti knygas, besidominti naujausia literatūra ir apie tai besidalinanti su bendraklasiais. Pati kuria eilėraščius, prozos kūrinius. Jos lietuvių kalbos mokytoja – Lina Venclovaitė. Mokinė šia gauta premija įsipareigoja tęsti ir plėtoti mokytojos Irenos Balaikinės idėjas. Ugnė jau pasidalijo savo planuojama iniciatyva  tarp bendraamžių steigti literatūros mėgėjų klubą.

Sveikiname Ugnę ir linkime sėkmės jai įgyvendinant savo svajones.

 

Progimnazijos direktorė
Irena Tarasevičienė