Protų mūšis „Kartu mes Lietuva“

Kovo 10 dieną Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos atstovai dalyvavo Švietimo ir mokslo ministerijos kartu su Lietuvos moksleivių sąjunga ir Lietuvos mokinių parlamentu inicijuotame Lietuvos mokyklų bendruomenėms skirto edukacinio konkurso – protų mūšio „Kartu mes Lietuva“  Kauno apskrities etape.

Šis konkursas skatina aktyviai išbandyti įvairias bendruomenės bendradarbiavimo formas, skatinti progimnazijos bendruomenę susitelkti valstybinių švenčių ir sukakčių paminėjimui, stiprinti istorinę, tautinę mokinių savimonę ir pilietiškumą.

Prienų „Ąžuolo“  progimnazijos komandoje dalyvavo Ugnė Orinaitė (8a), Atėnė Žukovaitė (8a), Paulina Mozūraitė (8a), Emilija Biesevičiūtė (7a), mokytojos padėjėja Vaida Skaisgirienė bei istorijos mokytoja Rasa Juocevičienė. Taip pat į renginį vyko šaunus būrys sirgalių.

Ir nors apskrities etape aukštų rezultatų parodyti nepavyko, džiaugiamės galėję dalyvauti lygiomis teisėmis su aukštus reitingus turinčių Kauno miesto ir apskrities (pro)gimnazijų 8-12 klasių mokiniais, įgavę naujos patirties bei parsivežę Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministrės Audronės Pitrėnienės padėką.

Socialinė pedagogė Vaiga Šimukaitė