„Renkuosi gyvenimą be cigaretės!“

Gegužės 31 dieną, minint Pasaulinę dieną be tabako,  Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje įvyko finalinis konkurso „Renkuosi gyvenimą be cigaretės!“ renginys. Šis konkursas buvo inicijuotas socialinės pedagogės Vaigos Šimukaitės ir vyko progimnazijoje visą mėnesį. Konkurse dalyvauti sutiko keturios 7-8 klasių komandos. Mokiniai analizavo teorinę medžiagą, kūrė video filmukus, rengėsi meniniams prisistatymams, informacija anglų kalba buvo analizuojama integruotose šio dalyko pamokose. Organizuoti konkursą padėjo gausus būrys pedagogų ir pagalbos mokiniui specialistų ir kitų progimnazijos darbuotojų. Bendradarbiauti sutiko  Prienų policijos komisariato pareigūnė Kristina Banionienė bei Prienų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos priežiūros biuro darbuotoja Birutė Vitkauskaitė.

Konkurso  pagrindinis tikslas buvo vykdyti tabako ir kitų psichiką veikiančių medžiagų  vartojimo prevenciją progimnazijoje. Pagrindiniai uždaviniai – pagilinti mokinių,  mokytojų ir kitų progimnazijos bendruomenės narių žinias apie psichoaktyvių medžiagų poveikį sveikatai, patyrinėti rūkymo sukeliamas ekologijos ir  sociologijos problemas, skatinti mokyklos  bendruomenės bendravimą ir bendradarbiavimą, formuoti sveikos gyvensenos nuostatas, skatinant nepradėti vartoti, o vartojančius  nutraukti vartoti psichoaktyviąsias medžiagas, pagilinti mokinių teisines žinias, susijusias su nepilnamečių rūkymu.

Konkurse komandoms iš viso reikėjo atlikti keturias užduotis: prisistatyti, dalyvauti protų mūšyje, pristatyti video filmukus bei dalyvauti sportinėse rungtyse. Susumavus rezultatus laimėtoja paskelbta 8b klasės komanda. 7c klasė gavo specialųjį prizą iš rėmėjų už video filmuko kūrimą.

                      Džiaugiamės, kad neliko abejingos ir renginį sutiko paremti prizais įmonės:  „Wilara“, „Tulpės sanatorija“, „Laisvalaikio terapija“, „Mažoji picerija“, „Prienų kompiuteriai“.

                      Tikimės, kad ateityje šis gražus konkursas bus organizuojamas rajono mąstu.

 

Socialinė pedagogė Vaiga Šimukaitė