„Pasauli, labas!“ tarė Prienų “Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai

Birželio 1-7 d. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje buvo organizuojama vaikų vasaros poilsio dienos stovykla „Pasauli, labas!“. Pagrindinis stovyklos tikslas – organizuoti kūrybingą ir prasmingą vaikų dienos poilsį, tenkinti mokinių pasaulio pažinimo ir saviraiškos poreikius vasaros atostogų metu. Ją lankė 3-4 klasių mokiniai. Stovyklos inciatorė ir koordinatorė – socialinė pedagogė V.Šimukaitė

Džiugu, kad stovyklos veiklomis susidomėjo privatūs rėmėjai: generalinis rėmėjas UAB “Vaidoma”, Rasos Juocevičienės ūkis, Vilma Čepulienė, VšĮ “Meninė drožyba”. Dalį lėšų skyrė ir Prienų rajono savivaldybė. Dėkojame jiems!

Stovyklą lankantys mokiniai stovyklos metu susipažino su tam tikromis

profesijomis, vyko į edukacines bei pažintines išvykas, lavino saugaus elgesio kelyje gebėjimus, kūrybiškumą. Vaikai aplankė Trakų muziejų, išmoko kepti kibinus, dalyvavo Dangutės Mikutienės organizuojamoje akcijoje “Plauk garlaiviu Trakuose” bei piešinių konkurse “Mes piešiame savo kraštą”.

Stovyklautojai vyko į VšĮ “Meninę drožybą”, kur tautodailininkas Algimantas Sakalauskas supažindino su drožybos menu ir unikaliais darbais. Vaikai lietė šaukštą iš Kamparo medžio ir paragavo saldymedžio šaknies. Jiems itin patiko

suptis autentiškomis sūpuoklėmis.

                      Mokinių darbotvarkė buvo įvairi. Juos su Ebru meno paslaptimis supažindino Prienų bendruomenės dienos centro darbuotoja Laura Bisikirskienė. Saugaus eismo mokė “Šviesoforo” būrelio mokytoja Rasa Bartkutė. Kirpėjos darbo subtilybių skraistę “praskleidė”  Vilma Čepulienė. Sveikatingumo įgūdžius ugdė visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Birutė Vitkauskaitė.

                      Stovyklos užbaigimo šventė buvo organizuojama Rasos Juocevičienės sodyboje. Čia mokiniai kepė dešreles, kitus skanėstus, žaidė įvairius sportinius žaidimus, grožėjosi nuostabia gamta. Visiems stovyklos lankytojams buvo įteikti pažymėjimai su įvairiomis nominacijomis, atskleidžiančiomis jų unikalumą.

                      Tikimės ir kitais metais progimnazijoje organizuoti vaikų vasaros poilsio dienos stovyklą ir išvysti šypsenas vaikų veiduose.

 

Prienų “Ąžuolo” progimnazijos socialinė pedagogė Vaiga Šimukaitė