Paminėjome Vasario 16 – ąją

atsisiusti

           Vykdant  „Erasmus+“  programos projektą „Pilietinės lyderystės  ugdymas mokykloje“   2016 m.  vasario 10 – 12 d.  „Ąžuolo“ progimnazijoje vyko  renginiai, skirti Lietuvos valstybės atkūrimo dienos paminėjimui.

         Pradinių klasių mokiniai ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai  prie  klasių bei  mokyklos erdvėse parengė parodą  „Piešiame savo gimtinę, savo miestą”.

         Pamokose  vyko pokalbiai   apie Lietuvą „Mano šalis, ką aš žinau apie ją”, grupelėse „minčių lietus“  -  žodžiai Tėvynei, po to  mokiniai  ant Lietuvos šalies kontūro surašė gražiausius žodžius  apie Lietuvą.  Vyko filmų apie Lietuvą peržiūra ir aptarimas.

          Visi pradinukai, vadovaujami pradinių klasių mokytojų,   apvedžiojo savo rankeles trispalvės spalvomis ir  iš jų sujungė ilgą girliandą, kuria  papuošė progimnazijos koridorius.

          Vasario 16 – osios minėjimą  „Tautiškos giesmės kelias į tautą“ aktų  pradinių klasių mokiniams  vedė  lektorius Gintaras Jonas Aleknavičius ir ansamblis „Vėjas“ . Mokiniai dainavo, deklamavo, žaidė, išgirdo įdomių ir  svarbių Lietuvos istorijos faktų. Minėjimą  padėjo organizuoti pradinių klasių mokytoja Jūratė Skindzerienė.

            5 – 8 klasių mokiniams pertraukų metu  vyko akcija „Pasveikinkim vieni kitus“. Etikos pamokose, mokytojas  Kazimieras Drižilauskas, mokiniai rašė ir aptarė rašinius  „Vasario 16-oji ir aš”.

           Antros ir trečios pertraukų metu aktų salėje buvo dainuojamos  patriotinės  dainos, kurias padėjo parengti muzikos mokytoja Ina Radzevičienė.

Rima Juodsnukienė

Rasa Juocevičienė