Spalio 5 diena – Tarptautinė mokytojų diena

Tai diena, kai šypsena, palinkėjimas, piešinys ar gėlės žiedas dovanojami tik   mokytojams. Nuo ankstyvo ryto visus progimnazijos  mokytojus, įžengusius į mokyklos fojė, sveikino teatro studijos „Giliukas‟ mokiniai, vadovaujami mokytojo K. Drižilausko. Kiekvieną mokytoją pasitiko „statulos“, kurios įteikė po raudonskruostį obuolį ir kvietė raudonuoju kilimu  keliauti toliau. Ten, kur  jo laukia šypsenos,  juokas ir klegesys.

 Mokiniai turėjo galimybę patys pabūti mokytojais. Dvidešimt šeši  6 – 8 klasių mokiniai vedė antrąją pamoką priešmokyklinio ugdymo grupėje ir pradinėse klasėse. Jaunieji mokytojai pamokoms rengėsi atsakingai, stengėsi sudominti mokinius, taikė įvairius netradicinius metodus, išnaudojo mokymosi aplinkų privalumus, buvo pasirengę pateiktis, naudojosi kitomis informacinėmis technologijomis, už teisingai atliktas užduotis pradinukus  džiugino prizais.

Savo sugebėjimus,  kūrybiškumą  mokytojai galėjo atskleisti  dailės pamokoje, kurią vedė mokinių tarybos pirmininko pavaduotoja Felicija Balčiukynaitė.

Mokytojų kambaryje pedagogų laukė staigmena, kurią paruošė Mokinių tarybos nariai. Pradžiugino sveikinimo žodžiais, sukurta šventine aplinka, dėmesiu, vaišių stalu ir pačių  keptu naminiu pyragu.

 

                                                                                                                      Vaida Skaisgirienė

                                                                                                                      Vida Zdanienė