Progimnazijos Mokinių tarybos naujų narių krikštynos

Spalio 14 dieną progimnazijoje vyko Mokinių tarybos naujų narių krikštynos. Norėdamas tapti tarybos nariu kiekvienas mokinys turėjo išlaikyti visus senbuvių skirtus išbandymus.

Pirmoji užduotis buvo prisistatymas ,,Aš esu toks žmogus“. Kiekvienas naujasis  narys turėjo prisistatyti, papasakoti apie save,  kodėl jis nori tapti tarybos nariu. Tai turėjo padaryti per pusę minutės, jei sustodavo, reikėjo suvalgyti citrinos gabalėlį.

Antrojoje užduotyje ,,Menininko siela“  reikėjo įrodyti, kaip moka bendradarbiauti, bei kokia atmintis.  Įsiminti  ant stalo padėtus daiktus  ir  kartu su komandos nariais  per 2 minutes nupiešti juos lape.

Visiems mokiniams patinka muzika, todėl trečiojoje užduotyje ,,Galbūt tai“ norėjome patikrinti, ar naujieji tarybos nariai žino tas dainas, kurias privalo žinoti visi. Komandos, išgirdę muzikos fragmentą, turėjo parašyti dainos pavadinimą.

Paskutinėje užduotyje,  kuri vadinosi ,,Sugauk mane“, tikrinome tarybos narių vikrumą. Komandos nariai turėjo kuo greičiau įsikandę obuolį pernešti ir padėti  į kitą indą.

Kai visos užduotys buvo įvykdytos,  beliko prisiekti Mokinių tarybos priesaiką. Po priesaikos  buvo „pašventi“. Kiekvienas narys galėjo išsirinkti sau patinkančios spalvos balioną, kuriame buvo tos baliono spalvos aprašymas,  susietas su tam tikro nario savybėmis. Norėdami išsiaiškinti, kokios jų savybės,  turėjo susprogdinti balioną ant jo atsisėsdami.  Na, o kad kiekvienas jaustųsi tikruoju tarybos nariu, tarybos senbuviai  įteikė po medalį.

Labai džiaugiuosi, jog mūsų tarybą papildė dar 14 mokinių! Taigi linkiu, jog senieji nariai perduotų naujiesiems nariams Mokinių tarybos  tradicijas. Taip pat linkiu, kad kiekvienas naujas tarybos narys su savo mintimis bei idėjomis kurtų mūsų mokinių tarybos ateitį!

 

Gabija Kuncaitė,

 Mokinių tarybos pirmininkė