Eina rudenėlis takučiu

             Rudenėjančiu takeliu spalio 14 dieną į Ašmintos daugiafunkcį centrą atkeliavo Rudenėlio šventė, į kurią kvietė Ašmintos laisvalaikio salės renginių organizatorė Rima Vilkienė ir bibliotekininkė Rasa Šiugždinienė.

 Mokiniai į mokyklą rinkosi puikiai nusiteikę ir nešini darbeliais, pagamintais iš rudens gėrybių ir gamtinės medžiagos. Akį džiugino rudens gėrybių paroda, kurioje puikavosi pasakų personažai, miško gyventojai, paveikslai iš lapų, oro balionai ir cukinijų laivai.

           Vidudienį į mokyklos kiemą įriedėjo didžiuliai moliūgai ir pakvietė vaikus į varžytuves, kuriose reikėjo visiems būti vikriems, greitiems, sumaniems, išmintingiems. O kad šventė  būtų dar linksmesnė, visus dalyvius linksmino muzikinė programa, kurią parengė muzikos mokytoja Renata Žibienė. Apie gamtą, rudens telegramą ir krentančius medžių lapus žinią paskelbė pradinių klasių mokiniai, vadovaujami mokytojų Rasos Vaitauskaitės, Ritos Margelevičiūtės bei  Valdonos  Žiūkienės.

            Nors ir žvarbus rudens vėjas pūtė, sušalti niekas nespėjo, nes dalyvavo estafetėse, minė mįsles, atliko kūrybines užduotis. Šventės pabaigoje visi vaišinosi Dėdės Rudenėlio gardumynais, pagamintais iš rudens gėrybių.

 

Ašmintos daugiafunkcio centro

laisvalaikio salės renginių organizatorė

Rima Vilkienė