Su kalėdinėmis eglutėmis atsisveikino tik „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai

Prienų  „Ąžuolo“ progimnazijos mokiniai, nešini eglių šakomis, eglutėmis iš klasių ir kabinetų bei didžiąja egle iš aktų salės, vieninteliai 2017 m. sausio 10 d.  nuvyko į Prienų kultūros ir laisvalaikio centro organizuojamą atsisveikinimo su kalėdine eglute šventę, nors renginyje dalyvauti buvo kviečiami visi, kurie šventėms pasipuošė Lietuvos miškuose užaugintomis eglutėmis.

Kasmet sekama pasaka, kad po šventės eglutės grįžta į mišką, regis, ne vienam mokiniui  yra  įstrigusi į atmintį. Atsisveikinimo su kalėdine eglute šventė  turi ne vien mistišką atspalvį, bet ir ugdomąją, ekologinę, pilietinę  potekstę, kad žmonės, užuot po švenčių negailestingai išmėtę eglutes savo kiemų tarpuvartėse, jas atneštų į Laisvės aikštę  ir kartu su kitais prieniečiais prasmingai su jomis atsisveikintų.

Į šventę  pailgintą dienos grupę lankančius mokinius lydėjo mokytoja Edita Jucienė, jaunieji miško bičiuliai vyko su būrelio vadove  Jūrate Skindzeriene, 2b klasės mokiniai  - su mokytoja Rima Lyberiene,  8a klasės mokiniai – su klasės auklėtoju Kazimieru Drižilausku. Mokiniai, atidavę eglutes arba jų šakas išvežimui, gavo Prienų miškų urėdijos pažymėjimus, kuriuos pateikę per kitų metų Prienų miesto Kalėdų eglės įžiebimo  šventę, gaus dovanų eglutę.

Renginio pabaigoje Prienų kultūros ir laisvalaikio centre šventės dalyviai žiūrėjo „Revuonos“ pagrindinės mokyklos pradinių klasių mokinių muzikinę pasaką „Nauji karaliaus drabužiai“.