„Ąžuolo“ progimnazijos robotikos būrelio komanda „Pirmyn“ FLL varžybose

Vasario 11 d. robotų entuziastai rinkosi į regionines varžybas „First Lego League“ (FLL).  Šių metų metų tema – „Gyvūnai sąjungininkai“ pakvietė jaunuosius konstruktorius ir programuotojus tirti realaus pasaulio problemas su kuriomis susiduria bendraudami gyvūnai ir žmonės. Šių mokomųjų varžybų tikslas – ankstyvame amžiuje įkvėpti jaunus žmones gilintis į STEAM sritis (mokslas, technologijos, inžinerija, menas, matematika).
Jau tampa tradicija, kad ir mūsų progimnazijos robotikos būrelio mokiniai ruošiasi varžyboms ir jose dalyvauja. Šiemet robotikos būrelio komanda „Pirmyn“ dalyvavo trijose rungtyse: vertybių išbandymo, tiriamajame projekte ir robotų lauko žaidime. Pastaroji užduotis labiausiai įtraukė komandos dalyvius, kadangi robotų lauko žaidime kuriamas robotas, kuris turi pereiti užduočių kupiną lauką. Šiais metais visos užduotys buvo susijusios su gyvūnijos tematika: reikėjo saugiai pergabenti ryklį, pašerti beždžionę, surinkti medų iš avilio ir kitos.
Atlikdami vertybių išbandymo ir tiriamąjį projektą išsikėlėme problemą – gyvūnų susidūrimas su transporto priemonėmis ir žmonėmis keliuose (gyvūnų sužalojimai, žūtys). Bandydami surasti išeitį, kaip būtų galima išspręsti išsikeltą problemą į pagalbą pasitelkėme ir bendradarbiavome su specialistais: veterinaru, aplinkosaugininku, kelininku, miškininku, medžiotoju, policininku, kurie mums padėjo suprasti išsikeltos problemos svarbą ir surasti išeitis padėsiančias išsaugoti daugiau gyvūnų.
Džiaugiamės, kad iš septyniolikos dalyvavusių komandų vertybių rungtyje iškovojome III-ąją vietą.
Apdovanoti diplomais su dar didesniu entuziazmu lauksime ir ruošimės kitų metų FLL varžyboms.

Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos
Robotikos būrelio mokytojos Jūratė Skindzerienė, Živilė Bendinskaitė