Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos bendruomenė džiaugiasi ir sveikina pradinių klasių mokytoją metodininkę Rimą Lyberienę, kuriai Kovo 8-osios proga LSDP renginyje buvo įteikta Metų Moters nominacija

Svarus Rimos Lyberienės indėlis progimnazijos gyvenime. Mokytoja organizuoja ir veda renginius, skaito pranešimus progimnazijos bei mokytojų tarybos posėdžiuose, rajono pradinių klasių mokytojų metodinėse dienose. Vadovauja progimnazijos įsivertinimo (audito) darbo grupės veiklai,  projekto „Sveikatą stiprinančios mokyklos“ veiklos grupės narė. R. Lyberienė yra puiki pedagogė, savo darbe aktyviai ir kūrybiškai diegia dalykines ir metodines naujoves, šiltai ir nuoširdžiai bendrauja su mokiniais, jų tėvais. Sukaupta gerąja darbo patirtimi noriai dalijasi su kolegomis. Mokytojos ugdytiniai dalyvauja įvairiuose konkursuose, renginiuose, olimpiadose ne tik mokykloje, bet ir rajone. Išradingai keletą metų vadovavo neformaliojo švietimo veiklai „Lėlių teatras“.
Mokytoja Rima aktyvi  miesto bendruomenės narė. Pasipuošusią  tautiniais rūbais  ją galima sutikti Prienuose organizuojamuose valstybinių švenčių minėjimuose, rajoniniuose ir kituose renginiuose. Daug metų dainuoja Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų vokaliniame ansamblyje „Trapukas“. Jau antri metai yra Prienų Justino  Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos ir Prienų Krašto muziejaus rengiamų meninio skaitymo konkursų suaugusiems dalyvė ir laureatė. Kartu su šios bibliotekos komanda Vilniuje vykusioje respublikinėje „Bibliotekų olimpiadoje“ iškovojo antrąją  vietą. Kolegė prisideda prie bibliotekos edukacinio projekto „Draugų ratas kiTOKS: pažink – priimk – dalinkis“ vykdymo, įvairių renginių scenarijų rašymo ir vedimo. Kartu su dukra Auguste  miesto ir rajono švietimo bendruomenei vedė renginį „Pasidžiaukime karu“.
Su vyru Kęstučiu augina dvi dukras. Ugnė – baigusi LMTA, magistro – simfoninio/chorinio dirigavimo studijas tęsia JAV. Augustė – Prienų „Žiburio“ gimnazijos abiturientė, daugelio olimpiadų, konkursų, renginių dalyvė, prizininkė.
Laisvalaikiu mokytoja Rima kuria ir gamina lėlių teatro personažus,  mėgsta skaityti, keliauti su šeima. Pamėgusi ėjimą šiaurietiškomis lazdomis, laisvą laiką praleidžia gamtoje.

Edita Jucienė
Vida Zdanienė