Savo elgesiu gamtoje būsiu pavyzdžiu kitiems

Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijos ir Skriaudžių pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupių vaikai, vadovaujami mokytojų Zitos Dobilienės, Ramutės Kuncevičienės ir Virginijos Deltuvienės,  2017 m. kovo 21 d. susitiko ,,Ąžuolo“ progimnazijoje, norėdami atkreipti dėmesį į aplinkos užterštumo ir ekologiškumo problemą.
Abiejų  mokyklų,  Erasmus+  programos projekto „Pilietinės lyderystės ugdymas mokykloje“ partnerių,   priešmokyklinio ugdymo grupių mokytojos suplanavo veiklas  tema ,,Aš rūšiuoju,  rūšiuok ir tu“, kurias vykdė  nuo mokslo metų pradžios. Artėjant Žemės dienai priešmokyklinukai jautriai sureagavo į gautą „Žemės prašymą“, kuriame prašoma: „Žmogau, išsaugok mane ateinančioms kartoms“. Padedami mokytojų ir tėvelių vaikai surengė pilietinę akciją ,,Laiškas žemei“, kurios metu ugdytiniai daugiau sužinojo apie žmogaus ir gamtos ryšį, aplinkos užterštumą, ekologiškumą. Iš atliekų gamino suvenyrus, žaislus, lėktuvėlius, gėles ir gyvūnus.
Susitikimo metu vaikai surengė savo darbelių parodėlę, mokėsi rūšiuoti atliekas, kūrė plakatą, žaidė, bendravo, rašė laišką žemei. Priešmokyklinukai džiaugėsi, kad žemelė teikia pastogę net mažiausiam padarėliui,  užaugina tiek daug  augalų, gyvūnų, o svarbiausia – vaikų.
Vaikai sakė, kad myli ir brangina žemę, žada ją  ginti nuo tų, kurie  ją bjauroja. Pasižadėjimą  savo elgesiu gamtoje  būti pavyzdžiu kitiems primins medalis, kurį kiekvienam vaikui padovanojo progimnazijos mažųjų mokytojos.
Akcija baigėsi, bet noras padėti gamtai ir bendradarbiavimo tęstinumas tarp dviejų mokyklų priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų ir mokytojų  liko.

 

                                                                              Priešmokyklinio ugdymo grupės pedagogė

                                                                                            Zita Dobilienė