6c klasės išvyka į Vilnių

         Gegužės 16 d. 6c kl. mokiniai kartu su auklėtoja Violeta Grigoniene išvykome į ekskursiją į Vilnių. Pirmiausia aplankėme Katedrą. Norėjome užlipti į Gedimino kalną, tačiau praėjimas buvo uždarytas , todėl pilies bokštams pamojavome iš tolo. Po to aplankėme Valdovų rūmus. Dalyvavome edukacinėje pamokoje ,,Susipažinkime – Valdovų rūmų muziejus“. Pirmoje ekskursijos dalyje sužinojome apie Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rezidencijos ir jos teritorijos raidą, pasivaikščiojome tarp autentiškų mūrų, kuriuos gaubia atkurtas Valdovų rūmų pastatas, apžiūrėjome šioje teritorijoje aptiktus unikalius archeologinius radinius. Ekskursiją tęsėme menėse su atkurtais vėlyvosios Gotikos, Renesanso ir ankstyvojo Baroko reprezentaciniais interjerais. Šią įdomią istorijos pamoką baigėme apžvalgos bokšte, pro kurio langus matėsi prezidentūra, Gedimino pilis ir  kiti gražūs Vilniaus vaizdai. Pagal numatytą programą sekantis objektas buvo Energetikos ir technikos muziejus.
   Apžvalginės ekskursijos metu susipažinome su visomis Energetikos ir technikos muziejaus ekspozicijomis. Labai patiko eksponuojami pirmosios Vilniaus miesto elektrinės įrenginiai, supažinome su šimtamete šio technikos paveldo objekto istorija bei elektros gaminimo principais. Ekskursijos pabaigoje mūsų  laukė interaktyvios technikos mokslo ekspozicijos, kuriose turėjome galimybę pasisverti mėnulyje, sukurti elektros grandinę ir išbandyti dar daug smagių eksponatų, o kartu sužinoti apie fizikinius dėsnius ir pamatyti jų pritaikymo kasdienybėje pavyzdžius.

Šią įdomią ekskursiją pratęsėme batutų parke ,,SKY PARK“. Atlikę apšilimo mankštelę, šokinėjome ant įvairių batutų, darėme įvairius triukus kempinių baseine, žaidėme batutų aikštelėje kvadratą. Labai greitai prabėgo 2,5 val., niekas dar nenorėjo keliauti namo. Visiems labai patiko ir važiuodami į namus jau kūrėme planus kur keliauti ateinančiais metais.        

6c kl. mokinė Paulina Bendaravičiūtė ir 6c kl. auklėtoja Violeta Grigonienė