Sveikiname rajoninės matematikos olimpiados prizininkus

                        Vasario 9 dieną Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijoje įvyko rajoninė 5 – 12 klasių mokinių matematikos olimpiada. ,,Ąžuolo“ progimnazijai atstovavo 20 mokinių, kurie pasiekė labai gerų rezultatų. Iškovotos net 9 prizinės vietos.

Miglė Dobilaitė 5c kl. – I vieta

Goda Mikelionytė 5c kl. – II vieta

Paulius Sabanskis 7c kl. – I vieta

Paulina Sabanskytė 7c kl. – II vieta

Joris Dobilas 7c kl. – III vieta

Nojus Šabasevičius 8a kl. – I vieta

Nojus Kochanauskas 8b kl. – II vieta

Joris Mitkevičius 8b kl. – II vieta

Dominykas Šimukaitis 8c kl. – III vieta

 

Savo prisiminimais dalinasi Joris.

                       Dažniausiai ir rimčiausiai ruošdavomės po pamokų, tad reikėdavo konsultacijas įterpti į ir taip jau glaustą dienotvarkę. Besimokant naujų ir prisimenant senus dalykus, neretai susisukdavo mums galvelės – kaip čia šitas, kaip čia anas. Kaskart kildavo diskusijų dėl tikrai svarbių dalykų, bet dar dažniau dėl visiškų menkniekių. Ar sėkmingai įsisavinome informaciją? Visada būdavo skiriami namų darbai įtvirtinimui. Jie būdavo tikras iššūkis sprendžiant vakare prie arbatos puodelio, ir užpildydavo maloni šiluma, sėkmingai išsprendus.

                       Olimpiados dieną į mokyklą pradėjo rinktis geriausi viso rajono matematikai. Įėjus į kabinetą, kuriame mokiniai  tris valandas spręs uždavinius ir ,,laužys galveles“, galėjai jausti susikaupimą ir rimtumą – buvo tylu tylu. Visi sėdėjo arba vartydami savo užrašus, prisimindami spręstus uždavinius, arba giliai kažką mąstė.

                       Įžengus, kaip dabar jau žinome,  būsimiems laureatams, tas rimtumas ir slegianti tyluma prasisklaidė – reikėjo gerai nusiteikti tiek jiems, tiek tyleniams. Netrukus jau galėjai išgirsti tramdomą ir visiškai laisvą juoką, kurio dėka atmosfera tapo jaukesnė ir minutės nebeslinko taip lėtai, kaip prieš tai. Visai netrukus gavom užduočių lapus ir su šypsena veide, bet rimtai nusiteikę pasinėrėm į paslaptingą matematikos pasaulį.

  8b klasės mokinys Joris Mitkevičius  

matematikos mokytoja Violeta Grigonienė