Penktokų ekskursija

Gegužės 9 d. mūsų mokyklos penktųjų klasių mokiniai, lydimi tikybos mokytojos Linos Skurdelienės ir specialiosios pedagogės Rūtos Ramanauskaitės vyko į Kauną susipažinti su islamo religijos maldos namais – viena iš dviejų Lietuvoje veikiančia mečete. Kauno musulmonų bendruomenė jungia apie 300 musulmonų.

Žydų sinagogoje mūsų berniukus žydų rabinas papuošė tradicinėmis religinėmis kepurėlėmis ir papasakojo apie istoriją, religiją bei papročius.

Kauno Kristaus Prisikėlimo cerkvė, kurioje lankėmės, tikinčiųjų laukia Kaune, Ramybės parko pietinėje dalyje, pastatyta 1862 m. Joje ortodoksų kunigas diakonas Konstantinas noriai atsakinėjo į vaikų klausimus, kurių buvo daug.

Paskutinė stotelė buvo Kauno senamiestyje įsikūręs brolių pranciškonų vienuolynas bei katalikų Šv. Jurgio Kankinio bažnyčia, kuri šiuo metu intensyviai restauruojama, ruošiantis popiežiaus vizitui rugsėjį Lietuvoje.

Ekskursijos pabaigoje paklausus vaikų, kas buvo įdomiausia, vieningos nuomonės nebuvo- vieniems buvo įdomu mečetėje, kitiems vienuolyne, bet kelionė visiems patiko.