„Gražus atžalynas auga!“

 

                    2018-ieji buvo įsimintini, prasmingi „Ąžuolo“ progimnazijos Žodžio teatrui. Lapkričio 23d. dalyvavome tradiciniame respublikiniame Klaipėdos  universiteto absolventų mokyklinių teatrų festivalyje „Aitvarai – 2018“. Klaipėdos dramos teatro kamerinėje salėje ir karalienės Luizės jaunimo centre buvo parodyta trylika spektaklių. Šventėje dalyvavo per 180 jaunųjų teatro mylėtojų iš Vilniaus, Panevėžio, Tauragės, Kretingos, Jonavos, Prienų, Klaipėdos. Šiemet Klaipėdos dramos teatro scenoje „Ąžuolo“ progimnazijos jaunieji artistai parodė spektaklį „Atžalynas“ pagal to paties pavadinimo Kazio Binkio pjesę. Pilnutėlė salė žiūrovų  pasirodymą įvertino šiltais gausiais plojimais, o artistai džiaugėsi pavykusia premjera, palankiais autoritetingos komisijos įvertinimais, jautėsi laimingi, puikiai atlikę įsipareigotą darbą.

             Gruodžio 7d. mokiniai suorganizavo Padėkos vakarą, į kurį pakvietė pačius artimiausius žmones: tėvelius, broliukus, sesutes, senelius, močiutes, draugus, mokyklos mokytojus, administaciją, rėmėjus – visus, kurie vienaip ar kitaip palaikė, padėjo, kad galėtume labai daug laiko repetuoti, kurti dekoracijas, vykti į Klaipėdą. Svečiai susidomėję stebėjo spektaklį „Atžalynas“, maloniai buvo nustebinti savo vaikų nuoširdžia vaidyba, akivaizdžiu supratimu, kad svarbiausios gyvenimo vertybės buvo ir tebėra žmogaus ryšys su žmogumi, draugystė, meilė, sąžiningumas, empatija. Jaukus vakaras baigėsi palinkėjimais, kad spektaklį pamatytų bendraamžiai, kad kūrybinė veikla ir toliau būtų neatsiejama jaunų žmonių ugdymosi dalis.

               Už supratingumą, kantrybę, visapusišką paramą dėkojame tėveliams, progimnazijos administracijai, mokytojams, UAB „G. Kleiza ir ko“. Kaip teatro mokytoja, norėčiau pasidalinti džiaugsmu, kurį statant spektaklį suteikė mokinių darbštumas, nuoširdumas, rūpestingumas, begalinis kūrybiškumas ir išradingumas. Aštuntokai Airida, Mantas, Paulina, Joris, Karina,  Renata, Ugnė, Giedrė, Nojus, Gabrielė Viltė, Meda, Justė, Karolis, Paulius, Paulina, Austėja, Miglė, Kristijonas, septintokės Kamilė ir Skaistė  – jie buvo ir režisieriai, ir scenografai, ir garso operatoriai, ir artistai, ir techniniai darbuotojai.

               Mintis norėčiau pabaigti remdamasi Kazio Binkio „Atžalyno“ veikėjo, klasės auklėtojo Tijūno žodžiais: „Gražus atžalynas auga!“. 

                        Irena Drižilauskienė,

                       lietuvių kalbos ir teatro mokytoja