Pradedama vykdyti prevencinė programa LIONS QUEST ,,Paauglystės kryžkelės“

logo

Nuo šių metų  mokykloje pradedama diegti ir vykdyti vyks  ES projekto „Saugios aplinkos mokykloje kūrimas II“ Nr. 09.2.2-ESFA-V-729-03-0001 lėšomis finansuojama programa LIONS QUEST  ,,Paauglystės kryžkelės“.

Paauglystės kryžkelės – įrodymais pagrįsta programa, kuri padeda mokytojams kurti saugią mokymosi aplinką ir ugdyti gyvenimo įgūdžius, padedančius mokiniams išgyventi paauglystės metus. Išsamios pamokos ir pagalbinė programos medžiaga suvienija mokyklos personalą, šeimą, bendruomenę ir jaunus žmones. Ši programa į Bendrąsias ugdymo programas integruoja socialinį ir emocinį ugdymą, charakterio ugdymą, psichoaktyviųjų medžiagų ir patyčių prevenciją bei mokymąsi tarnaujant, taip skatindama tinkamą paauglių vystymąsi.

Programos uždaviniai

  1. Vykdyti pozityviąją prevenciją.
  2. Ugdyti asmenybę ir formuoti gyvenimo įgūdžius.
  3. Kelti akademinius pasiekimus per socialinį ir emocinį mokymąsi.
  4. Skatinti mokymąsi per savanorystę.

2019 m. kovo 5,6,7 dienomis mokykloje vyko  LIONS QUEST  ,,Paauglystės kryžkelės“ programos mokymai. 24 bendruomenės narių komandoje kartu su instruktore Ona Misiukevičiene mokėmės programos veiklų organizavimo metodikos, naujų metodų, modeliavome pamokas, diskutavome, dalinomės patirtimis ir atradimais.

Tikime, kad

  • Emocinis intelektas sustiprina vaikų pasišventimą ir pastangas kurti geresnį pasaulį;
  • Skirtumai stiprina žmogiškumą;
  • Socialinis intelektas sustiprina visos žmonijos gebėjimus;
  • Investavimas į mokytojus, vaikus ir tėvus yra vertingiausia investicija ateičiai.

 

Išsamesnė informacija apie programą  http://lions-quest.lt/paauglystes-kryzkeles/