Neeilinės klasės valandėlės

                         5a klasė du penktadienius iš eilės turėjo neeilinę klasės valandėlę. Rugsėjo 20 d. Austėja, Gabija ir Miglė manė klasės draugams vesti pamoką.  Mergaitės galvojo, kad labai šiuo metu visame pasaulyje aktuali problema yra globalinis atšilimas ir tarša. Penktokės surado ir parodė filmuką apie žmogaus daromą žalą pasauliui ir kokia negailestinga  būtybė žmogus. Aptarę filmuką, vaikai susiskirstė  į 3 komandas pagal ištrauktą skaičiuką. Kiekvienas komandos narys gavo po porą pirštinių, o komandų kapitonai šiukšlių maišus. Merginų idėja buvo mokyklos teritorijoje surikti kuo daugiau šiukšlių. Vaikai labai stengėsi, nes nugalėtojams buvo pažadėtas prizas. O laimikis pasirodė tikrai ne menkas, daugiausia vaikams pavyko surinkti cigarečių nuorūkų ir popierėlių nuo įvairių gaminių. Aptvarkę teritoriją, apšilę klasėje mokiniai atsiėmė savo prizus. Laimėtojais tapo visi. Visi gavo po ledinuką. Netgi aš. Ačiū mergaitėms už produktyviai praleistą laiką.

                      Rugsėjo 27 d. 5a klasės mokiniai lydimi keleto mamų, apsikrovę „dovanomis“ patraukė į Linksmakalnyje įsikūrusią šunų prieglaudą „Penkta koja“. Vaikai labai nekantriai laukė šios išvykos, nes niekada nebuvo ten lankęsi. Buvo daug klausimų, daug spėliojimų ir įsivaizdavimų. Bet tiesa toli gražu nebuvo tokia, kokios tikėjosi vaikai. Šauni prieglaudos prižiūrėtoja labai nuoširdžiai pasakojo vaikams, kaip pas juos atsiduria beglobiai, kaip jos dirba, kaip šuniukams reikia meilės ir žmogaus rankų.

Vaikai buvo labai nustebę, kaip galima vienoje vietoje laikyti tiek šunų, spėti juos prižiūrėti, pamaitinti, pažaisti. Pastebėjom net nemalonią sceną, kai susipjovė dvi kalytės. Bet viskas baigėsi gerai. Vaikams teko laimė pavedžioti keletą „senjorų“, pasidžiaugti jų draugija. Patyrėm daug emocijų, keli žadėjo grįžti padėti žmogaus nuskriaustiems gyvūnams. Jei ne globa, tai pasivaikščiojimu ar skanėstais.  Manau turėjome pamokančias, įdomias ir nepakartojamas pamokas. Ne kiek tiksliesiems ar humanitariniams mokslams reikalingas, bet pamokas mūsų sąžinei. Su vaikais nutarėme, kad stengsimės gyvenime vadovautis taisykle: „Kiekvienas pradedam nuo savęs.“

5a klasės auklėtoja Sonata Pikienė

received_412401243004750received_154900566858915820190923_121428