Projektas „Potyrio ir mokslo sintezė“ mokykloje

Penktadienį, paskutiniųjų pamokų metu mokiniai dalyvavo projekto „Potyrio ir mokslo sintezė“ veiklose, kurias organizavo Lispa mokyklos (angl. LISP, iš angl. List Processing ‘sąrašų apdorojimas’) kompiuterinės grafikos ir IT mokytojas  Martynas Klimašauskas.  Vyko kompiuterinės grafikos ir animacijos užsiėmimas. Vaikai turėjo galimybę susipažinti su vektorine grafika, piešimu kompiuterija, naudojantis Adobe Illustrator programa. Susipažino su programos galimybėmis ir patys pamėgino sukurti kompiuterinius piešinius ir logotipus.

Projekto tikslas – skatinti Lietuvos vaikų saviraišką ir kūrybiškimą technologijų, meno, inžinerijos ir gamtos mokslų srityse, naudojant moderniausias technologijas, taip užtikrinant pozityvią vaikų socializaciją ir bendradarbiavimą.

Organizuojamos 10 vienos dienos kūrybinių dirbtuvių skirtingose Lietuvos savivaldybėse: Marijampolėje, Kalvarijoje, Vilkaviškyje, Kazlų Rūdoje, Alytuje, Kaune, Vilniuje, Prienuose, Birštone, Šakiuose. Veiklos  aktualios ir įdomios mokiniams, naudingos ateityje renkantis profesinę veiklą.

Šaltinis: https://www.mokyklalispa.lt/project-details/projektas-potyrio-ir-mokslo-sinteze/

Daugiau apie mokykla: www.mokyklalispa.lt