Akcija – viktorina ,,VAISIŲ IR DARŽOVIŲ DEGUSTACIJA‘‘

                  Prienų „Ąžuolo“ progimnazija dalyvauja projektuose: „Sveikatą stiprinanti mokykla“ ir „Sveikatiada“. Todėl š.m. spalio 10 d. progimnazijoje vyko akcija – viktorina „Vaisių ir daržovių degustacija“. Jos tikslas – skatinti mokinių sveiką gyvenseną. Renginio metu mokiniai galėjo atpažinti vaisius ir daržoves, pagilinti žinias apie vitaminus ir mineralus, jų svarbą žmogaus organizmui, pasivaišinti.

                Renginys prasidėjo pasiruošimu. Padedant technologijų mokytojai R. Zuikienei mokinių grupės (kiekvienoje klasėje buvo suformuotos komandos iš penkių mokinių) paruošė vaisių ir daržovių padėklus, kuriuos paserviravę sustatė mokyklos fojė. Sveikatos priežiūros specialistė V. Lazauskienė paruošė informacinius stendus apie vaisiuose ir daržovėse esančius vitaminus ir mineralus.

                   Kitas etapas – pats renginys, kuris vyko trimis turais: visi mokinai turėjo atpažinti po tris paslėptus vaisius ar daržoves. Pirmame ture galėjo dalyvauti visi norintys, į antrąjį pateko tik 20 mokinių, kurie greičiausiai ir tiksliausiai atliko užduotį.Trečiame ture dalyvavo 10 mokinių. 5 geriausi buvo apdovanoti prizais. Iš gausybės dalyvių nugalėtojais tapo – Aušrinė B. (6B), Linas Z. (6B), Vytautė E. (6B), Luka U. (6B) ir Ieva Š. (5B)

            Akcijos – viktorinos metu mokytojai J. Bakienė, M. Jonykienė ir A. Žvirblys rūpinosi, kad renginys vyktų  sklandžiai, dalyvavo nemažas būrys mokinių: nuo pačių mažiausių – prieš mokyklinukų, iki vyriausių – aštuntokų. Renginio pabaigoje visi mokyklos bendruomenės nariai galėjo pasivaišinti ir padiskutuoti apie vaisių ir daržovių naudą žmogaus organizmui.

 Biologijos vyr. mokytoja Jurgita Bakienė