„Kelionė į Mėnulį“

Žmogus – smalsus ir žingeidus organizmas. Nuo neatmenamų laikų domėjosi tuo, ko nesupranta; norėjo  apsilankyti žvaigždėse ir Mėnulyje; svarstė apie Žemės kraštą ir pan.

Dabar žinome, kad Žemė yra apvali, galime keliauti po kosmosą, bet šios kelionės yra brangios ir ne kiekvienas gali jomis pasidžiaugti. Tačiau ir tai netrukdo apsilankyti Mėnulyje.  G. Galilėjus – italų fizikas ir astronomas, sukonstravo teleskopą (pritaikė žiūroną) dangaus kūnams stebėti.  Juo naudodamasis atrado Veneros fazes, Jupiterio palydovus, Saulės dėmes, Mėnulio paviršiaus sudėtingą reljefą, įrodė, kad Paukščių takas yra žvaigždžių sambūris.

Mėnulis – vienintelis gamtinis Žemės palydovas, kuris skrieja apie Žemę. Gerai matomas iš Žemės, nors pats šviesos neskleidžia, o tik atspindi Saulės.

1969 m. Mėnulio paviršių pirmą kartą palietė žmogus  – N. Amstrongas , „Apolo 11“ misijos metu , ir ištarė istorine tapusią frazę: „Tai mažas žingsnelis žmogui, tačiau didelis šuolis visai žmonijai“

2021 spalio 26 ir 29 d. Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos 6B ir 6D klasės mokiniai apsilankė Mėnulyje. Taip taip, visiškai teisingai Mėnulyje. Suprantama kelionė buvo anksti ryte prieš pamokas, kol dar tamsu ir aiškiai matosi kelionės tikslas – Mėnulis.

Mokiniai pasinaudodami teleskopu galėjo apžiūrėti Mėnulio paviršių – matyti jūras ir žemynus bei kraterius. Atsakinėjo į mokytojos pateiktus klausimus, taip pagilindami turimas žinias.

Nors kelionė nebuvo ilga, tačiau visiems suteikė nepakartojamų įspūdžių. Tikiuos tokių kelionių bus ir ateityje.

Mokytoja Jurgita Bakienė