Olimpinis mėnuo 2021

Visą spalį progimnazijos 2a, 3b ir 3d klasių mokiniai dalyvavo „Olimpinio mėnesio 2021“ veiklose. Šio projekto misija – lengvai ir suprantamai pateikti informaciją, pasiūlyti naujų idėjų ir smagių bei motyvuojančių fizinio aktyvumo, emocinės sveikatos, sveikos mitybos ir bendradarbiavimo veiklų. Kiekvienos savaitės temą pristatė superherojai: ĄŽUOLAS GALINGASIS, UNA SUPERBIČIULĖ, AMIS KILNIAŠIRDIS, LUKA KIBIRKŠTIS.

Fizinio aktyvumo savaitės metu mokiniai mankštinosi kartu su sportininkais ir Olimpiečiais, sužinojo apie judėjimo įgūdžius ir fizines ypatybes, organizavo aktyvias pertraukas. Išreikšti ir valdyti savo emocijas mokiniai mokėsi emocinės sveikatos savaitės metu. Vaikai aiškinosi savo ir draugų vertybes, mokėsi spręsti konfliktus ir susidoroti su iškilusiais iššūkiais, siekė suprasti kito žmogaus požiūrį bei tinkamais būdais komunikuoti su aplinka. Sveikos mitybos savaitės metu, veikiant ir atliekant įvairias užduotis, mokiniai mokėsi sveikos mitybos ypatumų, susipažino su skirtingomis daržovėmis. O bendradarbiavimo savaitės metu, mokiniai žaidė komandinius žaidimus, šventė Heloviną.

Projektas „Olimpinis mėnuo 2021“ yra neįpareigojantis nei mokytojų, nei mokinių. Gautą skaitmeninę projekto medžiagą, pedagogai savo nuožiūra adaptavo klasėse – veiklas ir užduotis integravo į pamokas bei pertraukas. Tuo metu mokiniai taip pat dalyvavo tiek, kiek norėjo. Projektui finišuojant mokiniai buvo apdovanoti diplomais už dalyvavimą ir kiek kitaip praleistą spalio mėnesį!

Mokytoja Rima Lyberienė