Edukacinė išvyka į Veiverių žirgyną

             Lapkričio 12d. 2c klasės mokiniai dalyvavo edukacinėje išvykoje Veiverių žirgyne. Mokiniai susipažino su žirgyne laikomais žirgais, sužinojo kuo jie šeriami, kuo yra ypatingi, kaip žirgai yra paruošiami jodinėjimui. Mokiniai galėjo juos iššukuoti ir net išvalyti kanopas.
„Žodis žirgas kilęs nuo žodžio apžergti, arba dar kitaip – joti. Tuo tarpu arklys yra tas, kuris kinkomas į vežimą arba dirba įvairius lauko darbus,“- mokiniams pasakojo trenerė Viktorija. Visi žirgai yra treniruojami, mokomi komandų ir net dalyvauja žirgų sporto varžybose. Žirgų laimėjimai yra iškabinti ant jų aptvarų. Taip pat buvo įdomu stebėti manieže treniruojamą žirgą ir jo atliekamas komandas. Sužinojome, kad jojant raitelis žirgą valdo savo kūno judesiais ir su tam specialiai pritaikyta inventoriaus pagalba. Kiekvienas žirgas turi savo vardą, kuris duodamas pagal jo kilmės pavadinimo pirmąją raidę.
Žirgai smalsūs tarsi vaikai. Kiekvieną, įžengusį į jų valdas, pasitinka keistai linkčiodami galvomis, o priėję artyn ima baksnoti nosimi, tarsi klaustų: „O gal ką nors atnešei?“ Visi nori ir laukia vaikų švelnių prisilietimų, paglostymų ir pakutenimų.
Prisilietimas prie žirgo – didžiulės teigiamos emocijos. Taip pat daug džiaugsmo ir puikių emocijų suteikė jodinėjimas žirgais. Visi mokiniai galėjo pajodinėti ant jam patikusio žirgo, o kai kam pasisekė prajoti net ir po kelis kartus.
Ačiū nuostabiems ir atsidavusiems savo darbui treneriams, kurie labai gražiai moka bendrauti ir su vaikais. Šiame žirgyne vyksta įvairios žirgų jojimo varžybos į kurias galima nuvykti ir pasižiūrėti. Taip pat galima išsipirkti ir jodinėjimo pamokas.

2c klasės mokytoja Ina Radzevičienė