Pamoka-praktinis užsiėmimas „Išvalyk Drakoniukui dantis“

Sausio mėnesį, Prienų Ąžuolo progimnazijoje, vyko edukaciniai užsiėmimai burnos higienos tema. Visuomenės sveikatos specialistė Vaida lankė mažiausius progimnazijos vaikus – priešmokyklinukus. Užsiėmimai organizuoti siekiant vykdyti pirminę dantų ėduonies prevenciją. Pamokėlių metu vaikai buvo supažindinti su burnos sandara: išsiaiškinome, kokių rūšių ir kiek dantukų auga mūsų burnytėse, kodėl pradeda kristi pieniniai ir kada išdygsta nuolatiniai dantys. Diskutavome apie pagrindines dantukų priežiūros priemones bei prisiminėme dantukų valymo taisykles.  Jas mokinukai galėjo praktiškai pritaikyti naudodami edukacinį dantukų valymo muliažą – Drakoniuką.
Už taisyklingai išvalytus dantukus, Drakoniukas mažuosius apdovanojo praktiškais prizais: pieninių dantukų laikymo dėžutėmis, smėlio laikrodžiais. Mokinukams buvo įteiktos ir knygelės apie burnos higieną. Jose radome dantukų valymo kalendorių, kurio dėka išsikėlėme sau mėnesio iššūkį – ,,Neužmiršiu nei vieno dantuko!”. Mėnesį laiko mažieji valysis dantukus ryte ir vakare ir tai žymės kalendoriuje. Susitikus po mėnesio, bus apdovanoti stropiausi mokiniai, kurie nepraleido nė dienos neišsivalę dantukų.
Vaikystėje formuodami teisingus dantų priežiūros įpročius – išsaugosime ne tik gražią šypseną, bet ir bendrą vaiko gyvenimo kokybę.

 

 

 

Visuomenės sveikatos specialistė,
vykdanti sveikatos priežiūrą mokykloje
Vaida Lazauskienė