Poezijos pavasaris už lango ir širdyje

Poezijos pavasaris už lango ir širdyje

Vieną gražią ir saulėtą popietę turėjau galimybę dalyvauti tarptautinio poezijos festivalio „ POEZIJOS PAVASARIS 2022“ renginyje.  Pirmą kartą šis renginys vyko Prienuose, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešojoje bibliotekoje, vidiniame kiemelyje. Tai buvo nauja, smagi pramoga!

Renginį pradėjo poetas D. Sobeckis, kuris kuria gana įdomius eilėraščius. Toliau eilę perleido V. Morkūnui, tikrai šauniam vyrukui sukūrusiam ne vieną pluoštą gražių eilėraščių.  Na, atėjo eilė ir merginoms. Pirmoji prisistatė I. Gudmonaitė- tai labai šiuolaikiška, moderni mergina, nesenai tapo mama. Ji išsiskyrė iš kitų tuo, kad savo kūrybą tiek skaitė, tiek dainavo pritardama muzikos instrumentu, kuris `atrodė labai keistai. Taip pat iš jos aprangos buvo galima atspėti, kad tai poetė. Man labai įsiminė šios merginos pasakyta mintis, kad „Mūsų kūnas, kaip kosmonauto kostiumas, nes nuolat augame ir tobulėjame“. Kiek vėliau atėjo nuostabios asmenybės eilė- A. Halberstadt – tai poetė iš Niujorko, ji lietuvė, jos knygos išverstos iš anglų ir lietuvių kalbų, jos eilėraščiai labai gražūs, turintys gilių minčių apie kurias būtų verta susimąstyti. Beklausydama jos supratau, kaip yra svarbu nepamiršti savo gimtos kalbos, ją branginti ir saugoti.  Poetas G. Alkauskas – taip pat pasirodė  labai įdomi asmenybė, buvo įdomu klausytis, nes kalbėjo pajuokaudamas, poezija taip pat įdomi ir paprasta, buvo galima suprasti, ką nori pasakyti savo eilėraščiais. Beje, jis vienintelis savo poeziją deklamavo mintinai, o visi kiti skaitė arba dainavo. Einant  renginiui į pabaigą atėjo A. Valenta -tai poetas, kuris nemato ir pirmą kartą pamačiau, kai žmogus skaito Brailio raštu, bet jo intonacija ir atsidavimas yra kažkas tobulo! Intonacija ir patys eilėraščiai labai tobuli! Noriu ir Jums pasiūlyti kada nors paklausyti šio poeto eilių, nenusivilsite! Na, ir pabaigoje renginio susitikome su  M. Ancevičiu. Kai pamačiau šį žmogų, galvojau akys nukris ant žolytės ir nuriedės, nes jis vaidino mano mėgstamiausiame filme ir galvojau, ar tai tikrai jis. Ir drąsiai galiu teigti, kad jis šį renginį pagyvino, nes grojo su gitara ir dainavo savo kūrybos dainas ir kelis eilėraščius.

Ir galvojate, kad viskas pabaiga? Tikrai ne, taip pat gegužės 23 dieną dalyvavome akustiniame vakare, kurį organizavo Prienų „ Žiburio“ gimnazijos bendruomenė. Buvo labai gera matyti šiuolaikinį jaunimą, kuris turi tokių superinių talentų! Ten ir turėjome galimybę papiknikauti bei atsigerti skanaus limonado!

Mano nuomone, įvairūs renginiai keičia žmones bei jų požiūrį. Raginu ir kviečiu visus dalyvauti taip pat, juk kartu būna dar smagiau!

                                                                      Gabrielė Einikaitė, 7c kl.

FOTO LV (1)