5b klasės mokiniai atliko STEAM projektinį darbą

         5b klasės mokiniai atliko integruotą gamtos ir matematikos STEAM projektinį darbą „Fizinio krūvio įtaka kraujotakos sistemai“. STEAM ugdymas – integralus, į kompleksišką tikrovės reiškinių pažinimą, pritaikymą ir problemų sprendimą kreipiantis mokinių gebėjimų ugdymas gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos, menų ir matematikos kontekste. STEAM – tai iš anglų kalbos kilęs akronimas, kuriame užšifruotos keturios disciplinos: angl. Science – mokslas, Technology – technologijos, Engineering – inžinerija, Arts – menai ir kūryba ir Math – matematika.

       Gamtos pamokos metu, vadovaujant mokyt. J. Bakienei, mokiniai stebėjo, kaip kinta pulsas, didinant fizinį krūvį. Buvo smagu žiūrėti, kaip keičiasi pulsas po 10 ir po 20 pritūpimų. Mokiniai pamatė, koks pulsas didžiausias ir koks mažiausias. Sportuojančių mokinių pulsas buvo mažesnis negu nesportuojančių. Mokiniams labai patiko atlikti šį projektinį darbą.

        Projektą pristatė Gabija Blekaitytė ir Ieva Kreivėnaitė  respublikinėje konferencijoje ,,Mūsų Steam projektai“. Šią konferenciją organizavo Kauno raj. Piliuonos gimnazija. Jos metu sužinojo daug naujų dalykų apie žemę, chemiją buityje, maisto produktus ir kt. Pamatė daug įdomių eksperimentų, kuriuos atliko mokiniai iš kitų respublikos mokyklų.

                                 Matematikos mokytoja ir 5b kl. auklėtoja Violeta Grigonienė