Edukacija „Pasakų pasaulyje“

Su pasakomis užaugo mūsų seneliai, vėliau tėvai, o dabar  ir mes visai noriai į jas gilinamės. O kad skaitymo malonumas mums,  penktokams,   būtų dar įsimintinesnis balandžio 20-ąją   su lietuvių kalbos mokytoja dvi literatūros pamokas nutarėme praleisti Prienų krašto muziejuje suorganizuotoje edukacijoje „Pasakų pasaulyje“.

Pasaka – meno kūrinys. Ji išlaisvina ne tik kūrėjo, bet ir klausytojo mintis. Su lietuvių liaudies pasakomis susipažinti padėjo  edukacijos vadovė E. Petrauskaitė. Teko pasukti galveles prisimenant  jau skaitytas  ir  susipažinti su dar negirdėtomis pasakomis , klausytis sekamų pasakų, vaidinti, piešti.

 ROKAS  rašė , jam labai patiko Laumė ir jos rodomų pasakų pateikimas nameliuose, patiko vaidinti  ir piešti iliustracijas pagal pasaką“ Dangus griūna“.

ŽEMYNA, IEVA S.  džiaugėsi atpažintomis pasakomis , bendraklasių atliktu vaidinimu .

URTEI . IEVAI K.IEVAI J. patiko vaidinti ir sekti pasaką.

DANIELĖ edukaciją apie pasakas įvardijo kaip išskirtinę, nes buvo visko: ir vaidinimo ,ir meno, ir daug žinių apie pasakas.

RADVILĖ vaidino, klausėsi pasakojamų pasakų ir piešė iliustracijas. Labai patiko piešinių vertinimas , grupavimas.

ERIKUI labai patiko bendraklasių vaidinama pasaka , pasijuto, kaip Lėlių teatre ir džiaugėsi artistų išradingumu. Net nufilmavo!