Sveikatingumo žygis progimnazijoje

Mūsų progimnazija dalyvauja „Sveikatą stiprinančių mokyklų“ projekte. Balandžio mėnesį respublikoje ir mūsų mokykloje buvo organizuojami šiam projektui skirti renginiai. Penktadienį, balandžio 28 d., 5 – 8 klasių mokiniai dalyvavo sveikatingumo žygyje. Klasių grupės keliavo pasiriktais maršrutais po Prienų kraštą.

5a ir 7c klasių mokiniai vyko link  Bagrėno treniruoklių aikštelės. Pakeliui mokiniai susipažino su paminklo LDK kunigaikščiui  Kęstučiui istorija, aplankė masinio žydų genocido kapavietę, sužinojo apie Holokaustą Prienuose ir šios tautos mirusiųjų pagerbimo tradicijas.  Treniruoklių aikštelėje mokiniai sportavo, žaidė, mokėsi pinti vainikus, tvarkė aplinką. Į mokyklą jie grįžo nauju Nemuno pakrantės pėsčiųjų taku, grožėjosi prieniečių sodintu sakurų parku.

6c, 5d ir 6a  žygeivių būriai, pasidabinę puikia nuotaika ir artėjančio ilgojo savaitgalio mintimis, keliavo į Žvėrinčiaus mišką.  Žygio metu apžiūrėjo Kęstučio paminklą bei Greimų tiltą, aptarė jo būklę, kas šiandien labai aktualu.  Keliaudami taku link Žvėrinčiaus, kalbėjosi apie pavasario grožį bei pavojų – erkes. Sustojimo aikštelėse  stebėjo gamtą, sportavo, žaidė žaidimus, ilsėjosi. Berniukai mielai treniravosi – kirto „kirstuką“, vėliau prie jų prisijungė ir mergaitės, kiti suposi sūpynėse, užkandžiavo. Gražus oras, nuostabūs gamtos vaizdai , juokas, vienas kito palaikymas sukūrė puikią sveikatingumo žygio atmosferą . Gal kiek ir pavargę , bet laimingi, grįždami dalinosi žygyje patirtais  įspūdžiais.

5b ir 5c klasės keliavo į miesto estradą. Ėjo Nemuno pakrante, pėsčiųjų poilsio taku, kuriame įrengtos poilsio aikštelės su įvairiais suoliukais. Mokiniai susipažino su liaudies meistrų pagamintais mažosios architektūros kūriniais. Visiems patiko kvadrato varžybos tarp klasių, įvairios estafetės, kiti judrieji žaidimai. Žygio pabaigoje  kiekvienas dalyvis auklėtojų buvo apdovanotas padėka už ištvermę, sportiškumą, gerą nuotaiką ir draugiškumą.

7b ir 7d klasių mokiniai žygiavo į miesto estradą. Prisiminė etnokultūrą. Nuotaikingai žaidė tautinius judriuosius žaidimus, azartiškai vyko kvadrato, futbolo varžybos. Pavargę mėgavosi atbundančia pavasario gamta. Tai buvo gražios bendrystės ir draugystės žygis.

7a klasė įveikė 13 kilometrų maršrutą į Birštono apžvalgos bokštą. Keliavo senuoju Prienų keliu, praėjo Škėvonių kaimą, Škėvonių atodangą. Vaikai, užlipę į Birštono apžvalgos bokštą, grožėjosi atsiveriančiais apylinkių vaizdais.

6b klasės mokiniai pasirinko 8 km žygio maršrutą Prienų mieste. Minėdami visuotinės aplinkos tvarkymo akciją „Mes darom“ mokiniai  aktyviai rinko šiukšles. Buvo aplankytas Kęstučio paminklas, keliauta buvo Nemuno krantine pro Revuonos viešbutį, parką. Pro senąjį Prienų turgų mokiniai žygiavo į Beržyno parką, pro gaisrinę,  link  kūno kultūros ir sporto centro. Keliaujant naujaisiais Nemuno krantinės pėsčiųjų takais buvo pasigrožėta Sakurų parku. Į mokyklą mokiniai grįžo pilnais maišais šiukšlių, pavargę, bet laimingi.

Saulė, vėjas,  pavasarinė nuotaika, naujos patirtys, aktyvūs  judrieji žaidimai, bendravimas   – tai ko mums reikia. Žygis neprailgo. Smagiai ir turiningai praleidę laiką, mokiniai saugiai grįžo į mokyklą.

 

Organizatoriai