Baigiamasis projekto Erasmus+projekto „Maths in Motion“ susitikimas

                     Paskutinis Erasmus+projekto „Maths in Motion“ susitikimas vyko Lietuvoje, gegužės 22-26 dienomis. Partnerių komandos iš Čekijos, Portugalijos ir Estijos, atvyko tikrai nemažai-11 mokytojų ir 23 mokiniai. Turėjome laiko pasiruošti. Vaikams apgyvendinti suradome puikias šeimas, kurios rūpinosi svečiais. Stengėsi parodyti mūsų apylinkes, vaišino nacionaliniu maistu, ugdė komunikacinius gebėjimus anglų kalba. Savaitė buvo pilna veiklų ir įspūdžių.

                      Pirmadienį veiklas pradėjome mokykloje, išklausėme direktorės sveikinimo kalbą, susipažinę su komandomis, turėjome produktyvią popietę rankdarbių edukacijoje, vaikai pristatė paruoštus pristatymus apie Švediją, kuri projekte nesudalyvavo, bet mes nemažai apie ją sužinojome.

                      Sekančios dienos veiklos buvo taip pat mokykloje. Rytą pradėjome šokiais, bei judriaisiais žaidimais. Vaikai turėjo galimybę įsivertinti savo matematinius gebėjimus, bei IQ indeksą. Atvykę edukatoriai,  pristatė priemones,  padedančias vystyti aukštesniuosius mąstymo gebėjimus, bei loginį suvokimą. Aplankėme Kauną, Nacionalinį lėlių teatrą, laisvą laiką leidome Laisvės alėjoje bei senamiestyje.

                      Nauja diena prasidėjo intensyviomis orientacinių varžybų veiklomis. Svečiai su vietinių vaikų pagalba, bandė pažinti Prienus, varžėsi,  kuri komanda nugalės. Tada dalyvavo įvairiose sportinėse rungtyse, atliko  įvairias matematines užduotis, kūrė eilėraščius, dalinosi savo įspūdžiais apie vykstantį susitikimą. Paskutinės susitikimo dienos išvyka į Alytų puikiai apibendrino savaitės darbus, patikrino draugystę ir pastabumą. Stebėjome garso ir šviesos edukaciją, galėjome ir patys joje dalyvauti. Kepėme grikinę bobą. Alytaus kraštotyros muziejuje, stebėjome ir klausėmės keliaujančios edukacijos „Grojantys raštai“. Savaitės susitikimą užbaigėme įteikdami sertifikatus ir vaišinomės Erasmus+ draugystės tortu. Svečiai išvyko namo pilni neišdildomų įspūdžių apie mūsų labai gražią ir svetingą Lietuvą.

                      Susitikimas buvo ne tik apie matematiką, jis praturtino žiniomis, naujais patyrimais, praplėtė mokinių akiratį. Projekto partneriai, pagyvenę  progimnazijos mokinių šeimose, turėjo puikią progą artimai susipažinti su mūsų kultūra, tradicijomis, buitimi, praturtinti bendravimo užsienio kalba įgūdžius, įsigyti naujų draugų.