Erasmus+ projektas Punske

Birželio 13-15 dienomis Prienų ,,Ąžuolo” progimnazijos, ,,Revuonos” pagrindinės mokyklos, ,,Žiburio” gimnazijos ir Prienų rajono Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokytojos: Edita Valatkienė, Jurgita Mučekienė, Živilė Jurkšienė ir Evita Maksvytienė dalyvavo Erasmus + mobilumo veiklose Lenkijoje – Punsko Dariaus ir Girėno pagrindinėje mokykloje.

Projekto metu stebėjome, aptarėme dvi lietuvių kalbos ir dvi anglų kalbos pamokas, susipažinome su mokyklos veiklomis, ugdymo procesu, žiūrėjome  7 klasės mokinių mokslo metų eigoje sukurtą filmą pagal V. V. Landsbergio knygą ,,Arklio Dominyko kelionė į žvaigždes”. Dalyvavome mokykloje organizuotame Gedulo ir Vilties dienos minėjime bei mokyklos šventėje, skirtoje paminėti S. Dariaus ir S. Girėno ,,Lituanicos” skrydžio 90-mečiui. Punske lankėmės J. Vainos etnografiniame muziejuje. Nuvykome į Seinų ,,Žiburio” mokyklą, kurioje direktorius A. Vaicekauskas papasakojo mokyklos atsiradimo istoriją ir aprodė mokymo(si) erdves.

Diskusijų su mokytojais ir administracija metu supratome, kokia svarbi tame krašte gyvenantiems lietuviams yra lietuvių kalba, istorija, kultūra ir kaip puoselėjama tautinė tapatybė, pasisėmėme daug patirties ir idėjų, kurias įgyvendinsime savo mokyklose

Projekto dalyvės