„Erasmus+“ 25 metai Lietuvoje

 

                      Šie metai „Erasmus+“ programai Lietuvoje yra jubiliejiniai – 25-ieji. 1998 metais Lietuvoje startavusi programa „Erasmus+“ yra populiariausia Europos Sąjungos žinių ir patirčių mobilumo programa

                      Spalio 9 -13 dienomis   Erasmus+ savaitės progimnazijoje metu diskutavome apie programos naudą ir svarbą. Mokykla turi daug patirties dalyvaujant tarptautiniuose partnerysčių projektuose, kurių metu nemažai  moksleivių ir mokytojų dalyvavo mobilumuose ir projektų įgyvendinimo veiklose. Mokiniai pabrėžė, Erasmus+ programos teikiamus privalumus, dalinosi įspūdžiais ir patirtomis emocijomis. Visiems patiko žaisti Kahoot žaidimą, susipažinti su vieno iš projekto mokyklų pristatymu, paklausyti dainų. Pažiūrėjome įvairių projektų veiklų nuotraukas. Labai  patiko video, kur įvairių šalių mokiniai pasakoja apie savo potyrius po susitikimų su savo bendraamžiais. Dalyvių sukurti  plakatai, klausimynai, skrajutės, Leporello ir elektroninės knygos  visiems sukėlė daug kūrybinių minčių.

                       Mokiniai buvo nustebinti ir sužavėti gražiu bendravimu, laisvumu, geranoriškumu, pozityvumu  matomu nuotraukose. Dalyvavę mobilumuose mokiniai sakė, kad atrado naujas kultūras, sutiko naujų draugų, pagerino anglų kalbos  žinias, tobulino savo kompetencijas ir socialinius įgūdžius, kvietė būtinai jungtis į Erasmus projektus.

                      Turėjome laiko panaršyti  po interneto platybes ir pasidomėjome jaunuolių iš viso pasaulio nuomone, apie Erasmus+ teikiamas galimybes ir patirtis pažinti įvairių šalių kultūras ir žmones. Supratome, kad kitų šalių gyvenimą reikia geranoriškai priimti tokį, koks jis yra – suteikiantis daug žinių ir vienokių ar kitokių patirčių. Reikia tobulinti kritinį mąstymą.