Protų mūšis „Kas yra AIDS?“

 

                      Gruodžio 1-ąją minima Pasaulinė AIDS diena, inicijuota Pasaulio sveikatos organizacijos (toliau PSO) 1988 metais. Šios dienos minėjimo tikslas – mažinti stigmatizaciją, formuoti lankstesnį visuomenės požiūrį į ŽIV infekcija sergančiuosius ir padėti jiems spręsti iškylančias problemas. Taip pat šią dieną prisimename tuos, kurių netekome dėl su AIDS susijusių ligų.

                      Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazija prisijungė prie šios dienos minėjimo ir 7-8 klasių mokiniams surengė protų mūšį (kahoot‘ą) ,,Kas yra AIDS?“. AIDS dienos protų mūšis – tai intelektinis, komandinis žaidimas, kuris skatina sužinoti daugiau apie žmogaus imunodeficito virusą (ŽIV), jo sukeliamą ligą, jos plitimo kelius, prevenciją, gydymą, mokslo pasiekimus ŽIV ir AIDS srityse.

                      Renginį organizavo ir protų mūšį vedė visuomenės sveikatos specialistė Vaida Lazauskienė bei biologijos mokytoja Jurgita Bakienė. Mokiniai buvo supažindinti su pačia naujausia informacija apie ŽIV ir AIDS, išgirdo daug faktų bei istorijos apie šią ligą. Taip pat mokiniai išsiaiškino Raudonojo kaspino (AIDS simbolio) istoriją, ŽIV infekcijos ir AIDS ligos paplitimą Pasaulyje bei Lietuvoje. Mokiniai atsakinėjo į klausimus varžydamiesi tarpusavyje, nugalėjusios komandos buvo pasveikintos.