Pažintis su miškininko profesija

    Balandžio 9d. 4c klasės mokiniai išvyko į edukacinę išvyką susipažinti su miškininko profesija. Išvyka buvo be galo įdomi ir naudinga. Miškininkas Giedrius Kasperaitis mokiniams papasakojo, kaip yra sodinamas miškas, kiek laiko miškas auga, kada jį galima pjauti. Papasakojo ir parodė, kokius svarbius darbus atlieka miškininkai. Mokiniams buvo įdomu sužinoti, kaip nenupjovus medžio, specialiu prietaisu galima apskaičiuoti medžio metus. Taip pat sužinojo, kaip yra apskaičiuojamas augančio medžio aukštis. Tai išties įdomu! Pati smagiausia veikla mokiniams buvo patiems pasodinti mišką. Mokiniai pasodino net 100 pušų sodinukų. Kartu surinko negerų žmonių miške paliktas šiukšles. Miškininkas Giedrius pasakojo, kad žmonės vis dar labai šiukšlina miške ir jie nespėja vežti šiukšles iš miško. Jis ne tik pasakojo, bet ir paklausinėjo pačių mokinių, ką jie žino apie medžius, kokių rūšių miškai auga pas mus. Buvo įdomu sužinoti, kad Klebiškio miške jau nuo 2005m.  peri  jūrinių erelių pora, kurių gyvenimą lizde galima stebėti tiesiogiai www.ornitostogos.lt. Transliaciją pristato Ornitostogų komanda bendradarbiaudama su Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejumi ir Lietuvos ornitologų draugija.

   Po smagaus miško sodinimo miškininkas Giedrius mokiniams parodė kur miške auga meškinis česnakas. Jo nauda organizmui didžiulė! Pasivaišinę meškiniu česnaku ir susipažinę su miškininko profesija su smagia daina patraukėme namų link.

   4c klasės mokiniai kviečia visus apsilankyti miške ir susipažinti su išties įdomia ir labai atsakinga miškininko profesija.

Mokytoja Ina Radzevičienė