„Šokim, trypkim, linksmi būkim 2017“

                    Balandžio mėn. 21 d. progimnazijos liaudies šokių ratelio (mokyt. D. Šatienė) ir 3c klasės (mokyt. A. Liutkienė) mokiniai dalyvavo Kelmėje vykusioje VII respublikinėje folklorinių liaudies šokių šventėje „Šokim, trypkim, linksmi būkim 2017“. Šią šventę organizavo  „Kražantės“ progimnazijos mokytoja metodininkė Daiva Vaičiulienė. Į šventę susirinko folklorinių šokių  kolektyvai iš Panevėžio, Tytuvėnų, Kelmės ir Prienų.

                      Kiekvienas kolektyvas turėjo paruošti po vieną folklorinį šokį ir jį išmokyti šokti kitus kolektyvus. Todėl teko ir mums mokytis naujų šokių ir šokti jau išmoktus folklorinius šokius. Po šventės jautėmės nuvargę, bet linksmi, nes visi tie, kurie čia dalyvavo, dar kartą įsitikino, kad šokti folklorinius šokius yra labai smagu.

                      Grįždami namo aplankėme Kelmės dvarą, Tytuvėnų vienuolyną. Tytuvėnų Akmenų rūžos parke matėme daug nuo ledynmečio išlikusių riedulių. Lipome į Tytuvėnų apžvalgos bokštą, gerėjomės nuostabia panorama. Netoli Lyduvėnų miestelio matėme Lyduvėnų geležinkelio tiltą, kuris Tęsiasi per Dubysos slėnį ir ilgą laiką buvo ilgiausias Europoje.

Smagiai pašokę šventėje ir aplankę žymiausias Tytuvėnų apylinkių lankytinas vietas, grįžome namo.

 

Mokytojos D. Šatienė, A. Liutkienė