Mokinių tarptautinė video konferencija

                           Lapkričio 28d. 5a klasės mokiniai kartu su dailės mokytoja D.Dragūniene, mokyklos bibliotekininke D.Gribiniene ir anglų k. mokytoja S.Pikiene dalyvavo tarptautinėje video konferencijoje su mokiniais iš Ljublinavos mokyklos,  esančios Slovėnijoje.

                      Informaciniame centre įvyko 5a klasės mokinių ir bendraamžių iš Slovėnijos mokyklos tarptautinio  mokyklų bibliotekų „Skype“ projekto vaizdo konferencija. Slovėnijos mokyklos direktorė pasveikino mokinius su šiuo projektu ir palinkėjo įdomaus bendravimo. Tada anglų kalbos mokytoja Sonata Pikienė priminė mokiniams, ką jie galėtų papasakoti apie savo mokyklą, pomėgius, perskaitytas knygas. Labai greitai mokytojos pagalbos nebereikėjo. Smagūs dialogai sukėlė nemažai juoko, gerų emocijų. Bendravimas vyko anglų kalba.

                      Mokiniai liko maloniai nustebinti, kad skaito tas pačias knygas, žaidžia tuos pačius žaidimus, na ir pomėgiai visų panašūs. Kalbėjo apie savo mokyklas, atostogas, sportininkus, vieni kitus mokė žodžius savo gimtosios kalbos. Abiejų šalių moksleiviai liko patenkinti šia patirtimi. Bendra projektinė veikla suvienijo mokinius. Projekto esmė – išsirinkti pagal amžiaus grupę ir laiko juostą tinkančią mokyklą ir bendrauti „Sype“ su savo bendraamžiais įvairiomis temomis anglų kalba. Vaizdo konferencija įvyko. „Buvo tikrai smagu. „Gal truputį nedrąsu, bet linksma“ – kalbėjo mokiniai. Mokiniai su nekantrumu laukia naujo susitikimo „skype“ ir kitų projektų, suteiksiančių galimybes bendrauti su pasaulio šalių moksleiviais. Dar daug ką turime papasakoti ir sužinoti. Trumpas video iš vaizdo konferencijos:

https://youtu.be/9QHiPhwYpWk